Friday 28 October 2011

Abortus feiten en cijfers

Abortion impliceert de voortijdige verwijdering van de menselijke foetus. Een natuurlijke abortus wordt genoemd een miskraam en wanneer artificially gedaan genoemd als een chirurgische of chemische abortus. Momenteel wordt de term abortus is synoniem met kunstmatig geïnduceerde abortus. Het doel is om een ​​zwangerschap te beëindigen door het vernietigen en verwijderen van de ontwikkeling van het kind. Algemeen zijn chirurgische abortussen niet uitgevoerd vóór 49 dagen na de vrouw laatste menstruatie. Het is tijdens de zevende tot tiende weken dat de meerderheid van de abortussen worden uitgevoerd.
Abortus feiten; voor abortus, kan chirurgische of chemische methoden worden gebruikt. Methoden van abortus variëren, afhankelijk van of het wordt uitgevoerd in de eerste drie maanden of anderszins.
Tijdens de eerste drie maanden, zijn de na abortus technieken gebruikt.
Chirurgische technieken; in de aanzuigleiding aspiratie of vacuüm curettage een zuigbuis met een scherpe snijkant geïntroduceerd in de baarmoeder door middel van een verwijde cervix. This buis snijdt het lichaam van de zich ontwikkelende lichaam en tranen de placenta van de wand van de baarmoeder, vruchtwater, foetale delen, zuigen bloed en placentaweefsel in een verzameling fles. Tijdens deze procedure moet de baarmoeder niet doorboord worden als het kan leiden tot bloedingen en maak een andere operatie van essentieel belang. Als een foetus of placenta weefsel blijft achter in de baarmoeder, een infectie ontwikkelt waardoor een post-abortus complicatie.
Met dilatatie en curettage, is de baarmoederhals uitgerekt of uitgebreid, zodat een lus vormige stalen mes kan worden ingevoegd in. Het mes wordt gebruikt om de baby in stukken knippen en dan is het verwijderd. Dan is de placenta los van de baarmoederwand. Het verlies van bloed is meer dan zuig aspiratie methode. Ook de mogelijkheid van perforatie en uteriene infectie is groter.
Chemische technieken; RU 486-techniek maakt gebruik van twee krachtige synthetische hormonen zoals mifepriston en misoprostol voor chemisch geïnduceerde abortussen bij vrouwen die vijf tot negen weken zwanger. RU 486 wordt ook wel als de Franse abortuspil. Er kunnen bijwerkingen, zoals ernstige bloeden, braken, misselijkheid, pijn of dood. Vermoed wordt dat deze drug kan toekomstige zwangerschappen veroorzaken miskramen of ernstige misvormingen in latere kinderen beïnvloeden.
Methotrexate methode betreft het gebruik van een intramusculaire injectie dan een pil. De baby sterft als het voedsel, zuurstof en vocht nodig om te overleven niet bereiken. Deze methode heeft een hoge toxiciteit en bijwerkingen, zoals pijn, misselijkheid, diarree, ernstige bloedarmoede, beschadiging van de lever, het beenmerg depressie en longaandoeningen. De fabrikant noemt in de bijsluiter dat het gebruik van methotrexaat kan leiden tot dood.
Na de eerste drie maanden, worden de volgende abortus technieken gebruikt.
Chirurgische technieken; de dilatatie en evacuatie methoden worden gebruikt voor 24 weken oude baby's. Verlostang gelet scherpe metalen kaken houd delen van de ontwikkelingswereld baby. Deze onderdelen zijn gedraaid en gescheurd weg tot het hele lichaam wordt verdreven uit de baarmoeder. Als de schedel is over het algemeen verhard, kan het samengeperst of geplet om de verwijdering te vergemakkelijken. Deze procedure kan veroorzaken bruto bloeden.
Chemische technieken; In zout vergiftiging, is een kopje vruchtwater verwijderd en een oplossing van geconcentreerde zout wordt geïntroduceerd. Als de baby slikt het zout, krijgt het vergiftigd. If onbedoeld de zoute materiaal komt van de vrouw vasculaire systeem, kan coma of de dood aanvallen leiden.
Het ureum methode is minder efficiënt en kan leiden tot onvolledige abortus bespoedigen dat een operatie nodig. Ja, is de ureum aangevuld door prostaglandine of oxytocine.
De prostaglandine methode bestaat uit het injecteren van een aantal kunstmatige prostaglandines voortijdig in de vruchtzak tot ongeveer gewelddadige arbeid en de geboorte van een kind te jong om te overleven te brengen. Wat zout of toxine is voorafgaand aan de prostaglandine geïnjecteerd vergewissen dat een dode baby zal worden afgeleverd.
Gedeeltelijke Geboorte-abortus; Dit wordt gedaan gedurende 20 tot 32 weken van de zwangerschap. Behulp van echografie-technologie, de aborteur grijpt de baby's been, trekt het in het geboortekanaal uitzondering van het hoofd en jam scharen in de achterkant van de schedel van de baby. Behulp een aanzuigcapaciteit katheter, zijn de baby hersenen uitgezogen. Verder is de ingestorte hoofd verwijderd uit de baarmoeder.
Hysterotomie; Als chemische methoden zoals zout vergiftiging of prostaglandines mislukken, worden incisies gemaakt in de baarmoeder en de buik. Verder, zijn de placenta, de baby en vruchtzakje verwijderd. Soms is de baby kan blijven leven in deze methode. Ook is er maximale risico van overlijden voor de moeder als de mogelijkheid van een breuk in de verdere zwangerschappen is aanzienlijk.
Abortus statistieken; Er zijn bijna 126.000 abortussen per dag bijna 46 miljoen euro per jaar de gehele wereld. Uit deze, 78% zijn in ontwikkelingslanden naties terwijl 22% in ontwikkelde degenen. 26 miljoen abortussen juridische terwijl het overblijfsel 20 miljoen plaatsvinden in Naties ingeval zij bij wet verboden is. In het algemeen, elke vrouw ondergaat een abortus in haar leven.
In de Verenigde Staten, zijn er bijna 3700 abortussen per dag. 1,37 miljoen werden abortussen genoteerd in 1996. Die in de leeftijd van 20-24 make-up voor 32%, tieners tot 20% en meisjes genereert onder de 15 jaar vormen 1,2% van de vrouwen die abortussen. 18,4% abortussen worden uitgevoerd op gehuwde vrouwen, 9,4% op gescheiden vrouwen en 64,4% op nooit getrouwde vrouw. 1% van de abortussen wijten zijn aan verkrachting of incest, 6% vanwege potentiële gezondheidsproblemen van moeder of kind en 93% wijten aan sociale redenen bijv.. kind is ongewenste. 52% abortussen plaatsvinden in de 9e week, 25% in de 9e en 10e week, 12% in de 11e en 12e week, 6% in de 13e tot 15e week, 4% tussen de 16de tot 20ste week en 1% na de 20e week.

No comments:

Post a Comment