Thursday 27 October 2011

Elektrische veiligheid in huis

De beschikbaarheid van elektriciteit heeft verbeterd de snelheid, waarmee de dagelijkse activiteiten zoals eten bereiden, entertainment, communicatie, etc worden uitgevoerd. Elektriciteit heeft zonder twijfel een meerwaarde aan het dagelijks leven, echter, komt in direct contact met elektrische stroom heeft ernstige gevolgen. Elk jaar worden ongeveer 6700 branden gemeld als zijnde veroorzaakt door een elektrische bron, waaronder de gebrekkige en foutieve bedrading. Elektrische contactdozen, schakelaars, kabels en andere elektrische apparaten te krijgen versleten naarmate de tijd vordert en moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen door een gekwalificeerd elektricien. Elk jaar wordt een groot aantal Amerikanen gewond in en rond hun huizen. Deze ongelukken ontstaan ​​als gevolg van overbelaste circuits, beschadigde isolatie, enz. en kan zelfs leiden tot elektrocuties. Net vonk een is voldoende om een ​​elektrische brand te starten, dat is de reden waarom het raadzaam is te volgen een aantal eenvoudige stappen van elektrische veiligheid in de woning.
Elektrische veiligheid in huis
Elektrische apparaten: Elektrische apparaten mogen niet worden ingesloten in een kast zonder voldoende openingen. De toestellen moeten worden geëgaliseerd, zodat ze geen fooi en papier mag niet worden opgeslagen om hen heen. Verschillende apparaten, zoals elektrische klokken, magnetrons, strijkijzers, enz. worden gebruikt thuis, en moeten periodiek worden gecontroleerd. Versleten ter plaatse, gebarsten isolatie, gecorrodeerde draden, losse terminals en andere dergelijke gebreken moeten worden gecontroleerd en gecorrigeerd. Vervangingen van verslechterd onderdelen moet worden gedaan door de gekwalificeerde elektricien. Men moet onthouden om de ongebruikte toestellen loskoppelen en veilig opgeborgen de koorden. Huisdieren vaak de neiging om te knabbelen op de kabels van de apparaten. Alle elektrische apparaten moeten ver weg gehouden van waterbronnen, zoals badkuipen, zwembaden, gootstenen, enz. Bovendien moet men niet aanraken elektrische toestellen met natte handen, of in een plas water. In het geval, een apparaat geeft af een tintelend shock, dan moet het apparaat snel worden uitgeschakeld en de stekker. Een geschoolde elektricien moet het toestel te inspecteren en verhelp het probleem.
Elektrische panelen: Het is door middel van een bedieningspaneel dat de elektriciteit in de woning, die kan worden afgesloten volledig uit door de hoofdschakelaar in geval van nood komt. Bedieningspanelen omvatten zekeringen of stroomonderbrekers en zijn meestal aanwezig in de kelder. Het circuit blaast in geval van overbelasting. Men moet controleren het wattage op het apparaat labels, en het circuit mag niet worden overbelast met een hoog vermogen apparaten. Gebroken draden, gerafelde isolaties en gevaarlijke kortsluiting kan brand veroorzaken.
Elektrische verwarming Uitrusting: Veel huizen maken gebruik van draagbare elektrische verwarming apparatuur in aanvulling op de reguliere home verwarmingssysteem. Deze draagbare elektrische apparaten moeten worden weggehouden van brandbare stoffen en moet worden genivelleerd. Ze mogen niet gebruikt worden in badkamers, vanwege het risico in contact te komen met water. Apparatuur zoals elektrische dekens zal werken, als ze goed onderhouden. Deze dekens oververhit kan raken, wanneer huisdieren of andere spullen worden geplaatst op de top van hen. Vouwen ze zorgt ook voor de spoelen te buigen, wat resulteert in oververhitting.
Snoeren: Elektrische apparaten functie koorden, die hen verbinden met het stopcontact. Vaak verlengsnoeren worden gebruikt om het bereik van de stopcontacten te verhogen. Voor een veilige exploitatie, de koorden moeten regelmatig worden gecontroleerd op scheuren, knikken, rafels, enz. Deze snoeren moeten worden aangesloten op de verkooppunten. Tape of twistties moeten worden gebruikt om de snoeren zoals gewenst positie. De touwen moeten niet te allen tijde worden geniet of genageld. Terwijl de stekker uit het stopcontact, moet men het snoer aan de uitlaat en niet sleepboot trekken aan het snoer zelf. Verlengsnoeren zijn tijdelijke oplossingen en het gebruik ervan moet worden geminimaliseerd.
Als een elektrische brand uitbreekt, moet men direct 911 bellen of een andere passende hulpdiensten. Men moet niet aanraken iedereen geschokt, omdat de schok zich kan verspreiden via lichamelijk contact. Water mag niet worden gebruikt voor het blussen van een elektrische brand, in plaats zuiveringszout of droge brandblusser moeten worden gebruikt. Bovendien moet men niet proberen om elektrische herstellingen, en een gekwalificeerde elektricien moet worden gecontacteerd.

No comments:

Post a Comment