Monday 3 October 2011

Grenzen - ze te bouwen en ze te beschermen

Gezonde relaties worden gedefinieerd door grenzen. Weten waar we beginnen en de andere begint is van essentieel belang voor het behoud van de stabiliteit met een ander, ongeacht wat hun relatie met u is. Ze houden ons van het invoeren van onveilige gebieden die in aanmerking komen als een schending van onze grenzen. Dit alles lijkt misschien verwarrend, dus het beste om van een grens te denken als een denkbeeldige Personal Space Bubble die ons beschermt tegen anderen en van onszelf. Wanneer die zeepbel is geschonden, heeft een andere persoon geprobeerd om de gevoelens, houding, gedrag, keuzes en waarden van een ander besturingselement.
Deze persoonlijke grens belletjes vormen van nature, maar worden gevormd door een aantal elementen zoals hoe onze ouders zijn regels, traumatische ervaringen, of worden gered tegen de gevolgen van een actie. Zo is de vormgeving van uw luchtbel neemt op basis van aangeleerd gedrag. Gezonde grenzen, die sommige vorm van scheiding houden tussen ons en andere persoon met wie we een relatie met, hebben talrijke voordelen voor betrokken beide partijen.
Voor starters, gezonde grenzen te definiëren ons als mensen. Als we geen gevoel van scheiding van een ander, verliezen we dat gevoel van eigenwaarde. Het kan ook toe leiden dat we realiteitszin te verliezen in het algemeen. Ook, ze bepalen onze relaties met anderen. Zij kunnen ons helpen kiezen wie is een goed persoon met wie u een verbinding wilt en wie zou kunnen proberen om ons te schenden hebben. Een gezonde grens zal ons helpen om te weten hoe verbonden we zijn naar de andere persoon, houdt zo in de goede elementen en het weglaten van het slechte.
Gezonde grenzen kan ook helpen ons wanneer dingen gebeuren die buiten onze controle, zoals een andere persoon schenden van onze grenzen. Ze houden ons van te kiezen voor slecht reageren, door te schreeuwen of vloek, en om pro-actie te nemen. Als u vastgestelde grenzen met een ander en die persoon die grenzen breekt, kan dit geeft je een signaal dat je nodig hebt om actie te ondernemen voordat de dingen worden te buiten controle.
Ten slotte, gezonde grenzen stellen ons in staat om vrij te zijn om onze eigen keuzes te maken en de verschillen in mensen om ons heen te genieten. Hun verschillen zullen worden gewaardeerd, en zij zullen de verschillen waarde tussen je meer. Als je geen grens en je hechten jezelf aan een ander, kan je verliest je gevoel van identiteit. Aldus het houden van een gezonde grens tussen zal eigenheid behouden aan beide zijden.
Als u een grens bij iemand ingesteld, doen duidelijk. Geen gebruik maken van boosheid of frustratie en te voorkomen rationaliseren. U kunt niet tegelijkertijd stellen een grens en verzorgen van de gevoelens van een ander persoon. Je zou kunnen kwetsen hun gevoelens, maar aan het einde niet vergeten dat je zowel van u te beschermen tegen verdere pijn in de toekomst. Als je onzeker bent als er een grens is noodzakelijk of niet, kijk voor signalen zoals boosheid, klagen, frustratie met een ander, en zich bedreigd voelen, verstikt, of het slachtoffer worden. Deze emoties idee ons in het feit dat we limits hebben als individuen en we hebben om hen te beschermen. Vaak overtuigende onszelf dat we grenzen hebben, is moeilijker dan anderen te overtuigen. Sommige mensen zullen blij zijn om je grenzen respecteren, terwijl anderen misschien niet zo blij mee. Voor situaties waar de andere wordt boos met u, een steunregeling buiten dat individuele is uw beste verdedigingslinie.
Het belangrijkst, moet u onthouden dat grenzen stellen is niet gemakkelijk. Het is een continu proces van het luisteren naar jezelf, respect voor jezelf en anderen, inzicht in uw rechten als een individu, en het verzorgen van jezelf. Dit is in essentie waarom we nodig hebben en moeten beschermen deze persoonlijke grenzen.

No comments:

Post a Comment