Sunday 23 October 2011

Koi vijver Onderhoud: Reinigen visvijver

Schoon water, vrij van giftige stoffen en afval, is een essentiële vereiste voor de gezondheid van koi vissen. Het schoonmaken van een visvijver kan worden uitgevoerd in twee delen, een is het regelmatig onderhoud en reiniging maatregelen het schoon te houden en de andere is de complete seizoenen onderhoud met een keer kan gebeuren in een jaar. Volledige reiniging van een visvijver zou het verwijderen van de vis, het aftappen van de volledige vijver en bijvullen. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke koivijver onderhoud alsook reinigen tips.
Koi vijver Maintenance
Reguliere koi vijver onderhoud kan een belangrijke rol spelen in het houden van hoeveelheid organisch afval in te checken en het verminderen van de eis van frequente reiniging. Allereerst ervoor te zorgen dat de vis bevolking niet over de capaciteit van de vijver meer bedragen dan overbevolking zullen er uiteraard voor de vijver vuiler en verstoren het ecologisch evenwicht. Ook niet overvoeren de vissen, zoals het overgebleven voedsel kan ophopen onderaan de vijver, rottende en ontleding van die zou produceren giftige stoffen. Verwijder daarom eerst de overtollige etensresten dagelijks van uw vijver met behulp van een fijnmazig net. Een dergelijk net kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van drijfvuil, zoals afgevallen bladeren en andere plantendelen.
Installeren een mechanisch filter kan van groot helpen enigerlei van afvalstoffen inbegrip van algen en insecten uit de vijver verwijderen. Biologische filters kunnen dit doel ook dienen door het omzetten de toxische stoffen onschadelijke stoffen met behulp filtermedia dat de anaërobe bacteriën bevatten. Goede beluchting van het vijverwater is een ander belangrijk punt dat bereikt kan worden door het installeren van watervallen of fonteinen en een pomp filter systeem. Een bottom drain kan worden geïnstalleerd, met name het verwijderen van de stoffen gedeponeerd bij de bodem van de vijver.
Groei van een kleine hoeveelheid algen in een koi vijver is niet zo schadelijk is, als het kan leveren zuurstof. Kan echter een overmaat groei problematisch. Het antwoord op dit probleem ligt in het pH-niveau van het vijverwater. Een lichte stijging van zuurgraad kan bevorderen de groei van bacteriën en algen. Derhalve regelmatig toezicht de pH niveau van de vijverwater. Gerststro extract is een eco-vriendelijke optie om algengroei controle in een vijver. Zuiveringszout en vijver zout kan worden gebruikt voor het aanpassen van de pH en nitraat niveau van de vijver. Dit is hoe kunt u ook controle de groei van algen. Observeer de vissen zo nu en dan te kijken naar eventuele afwijkingen achtige vlekken of verkleuring. Ook onthouden dat chloorwater is zeer schadelijk voor koi vis.
Reinigen Koi Fish Pond
Zoals reeds vermeld, het schoonmaken op een regelmatige basis kan worden gedaan met behulp van een fijnmazig net en door het installeren van diverse apparatuur, zoals het reinigen van mechanische of biologische filtratie systemen en een bodemafvoer. Het is echter een onmiskenbare feit dat in ondanks alle genomen preventieve maatregelen voor behouden de koi vis schoon vijver is gebonden aan vies en modderige geworden over een periode van tijd. Koi vis een van degenen vissen waarvan de maximale lichaam afval produceren. Daarom kan reinigen een modderige koi vijver een beetje tijdrovend. Een Koi vijver vereist een volledige reiniging jaarlijks waaraan bij de complete drainage en hervullen van de vijver.
Jaarlijkse reiniging van een visvijver gebeurt meestal in het voorjaar. Voor dit, verwijder de koi vis uit de vijver en plaats ze in een tank gelegen in een koele en schaduwrijke gebied. Plaats een beluchter op de bodem van de tank, zodat de vis kan ademen gemakkelijk. Drain de gehele water en vervolgens afgezien trek de pomp. Schone en correct inspecteer Alle inwendige delen van de vijver, vooral de buizen en de leidingen. Als u vindt kleine beschadigingen, zoals scheuren of lekken, dan meteen te repareren. Indien de schade niet repareerbaar, dan vervangende zou de beste optie om vlotte werking waarborgen gehele jaar. De vijver kan worden gereinigd behulp een hogedrukreiniger gehecht aan een lage tot middelhoge ontgassingsgaatje. Na reiniging goed plaats de interne delen in hun juiste plaatsen en voeg een de-chlorinator in de aanbevolen bedrag. Nu refill de vijver met schoon en vers water en terug zet de vis.
Koi vissen zijn zeer gevoelig voor kleine veranderingen in de pH, temperatuur en chemische evenwicht van het vijverwater. Daarom kan ophoping van afval en eventuele rotte voedsel deeltjes hebben een grote invloed op hun gezondheid. Koi visvijvers rein moeten en water moet altijd duidelijke, anders visziekten kan een probleem zijn.

No comments:

Post a Comment