Sunday 23 October 2011

Pooltafel en Accessoires

Een kijkje in de geschiedenis van de biljarttafels
Het was in 1903 dat het eerste pooltafel, die werd muntautomaten, werd uitgevonden. Je moest een cent om te spelen op deze te betalen. Toen pool ballen waren gemaakt van ivoor, en vier ballen kon worden gemaakt uit een slagtand. Celluloid en andere soorten kunststof vervangen ivoren ballen, toen ze werden uitgevonden. De kussens aan de zijkant van het zwembad tafels zijn gemaakt van een bepaalde soort van gevulkaniseerde rubber, terwijl het vilt wordt gemaakt van een mengsel van wol en nylon of gewoon wol, zoals reeds is de praktijk voor meer dan 400 jaar. De zakken kunnen worden drop-en terug vormen van vervoer systemen of manden, zoals gebruikelijk is in muntautomaten pooltafels.
De juiste soort Pool Table
Pooltafels zijn over het algemeen 7, 8 of 9 meter in lengte. Hoewel de grootte die je kiest zal afhangen van de beschikbare ruimte, echter dient te worden gehouden met het feit dat 9 voet is het toernooi lengte.
De pooltafel bestaat uit een oppervlak dat is bedekt met vilt, zakken, zijkussens, een bed, en een lichaam. Het lichaam van de pooltafel kan worden gemaakt van hout fineer, hout, kunststof, laminaten, metaal en zelfs soms. Ze kunnen worden luxe en rijk versierde, of de eenvoudige, in massa geproduceerde type.
Het bed van de pooltafel is in het algemeen gemaakt van een leien stuk, dat is de enige soort van het oppervlaktewater serieuze spelers ervoor kiezen om op te spelen. Als u niet een vurig voorstander van rechte schoten en zeker lijnen, kunt u kiezen voor de goedkopere bedden.
De kleur van het vilt of doek kunnen van verschillende kleuren. En dealers of fabrikanten zal de kleur vaak aanpassen aan uw keuze.
Pool Tafelaccessoires
Er zijn verschillende accessoires die nodig zijn voor de pooltafel om optimaal te kunnen functioneren als de pooltafel verlichting, vilt, de ballen, het krijt, de signalen, de rekken, en de covers.
Pool Table Vilt: Het vilt gebruikt van pooltafels, die zijn over het algemeen groen, heeft betrekking op de top van de tabel als de zijkanten. Het is meestal gemaakt van wol, zoals al de 400-jaar oude traditie, maar combineert van nylon en wol zijn ook beschikbaar. Pooltafel voelde dat is van hoge kwaliteit is dikker en dichter ten opzichte van goedkopere gevoeld. Superieure kwaliteit van vilt stelt de bal naar nauwkeuriger en sneller reizen op tafel. De goedkopere vilt is duurzamer en zachter, vertraagt ​​de bal en maakt ze minder nauwkeurig. Deze worden meestal gebruikt bij het zwembad tabellen die zijn opgericht in bars, waar hoge gebruik rechtvaardigt het gebruik ervan.
Pool Tabel Balls: Billardtafel ballen zijn verkrijgbaar in verschillende typen sets. De 16-bal is de meest voorkomende, die bestaat uit zeven halve ballen, zeven vaste ballen, een witte bal, en een zwarte 8-ball. Dit soort van zwembad bal wordt meestal gebruikt voor het spelen van games zoals Cutthroat, 9 Ball, en 8 Ball.
Pool Table Cues: De cue-sticks of poolkeus Er zijn twee soorten: een stuk cue en twee-delige keu. De eendelige cues zijn degene die over het algemeen gebruikt door mensen in bars en zijn bedoeld voor de casual speler. Professionals en serieuze poolspelers gebruik meestal de tweedelige cues, die bestaan ​​uit een schacht en een butt dat kan worden losgeschroefd en geplaatst in een zaak.
Poolkeus die van hoge kwaliteit zijn over het algemeen de twee-delige soorten uit esdoornhout. De tip wordt gemaakt van leder en de kont is bedekt met zowel leer of linnen, om vocht te absorberen. De tips van goedkopere poolkeus worden gemaakt van een van beide grafiet of kunststof en de kont is niet gedekt met een ander materiaal.
Pool Cue Chalk: Bij het winkelen voor de accessoires voor uw pooltafel, een van de eerste dingen die je moet kopen, is de biljartkeu krijt. Kalk wordt in de punt van de keu voor het vergroten van de wrijving als het de bal slaat. De kalk kunt u ook een grotere controle over het bedrag van de spin die u kunt toepassen op de bal. De witte bal krijt is niet de werkelijke krijt, maar bestaat uit fijne schuurmiddelen.
Pool Table Lights: Dit zijn opgehangen aan het plafond en worden geplaatst net boven op de pooltafel. Voor de zichtbaarheid in overeenstemming te brengen, pooltafel lampjes gebruikt moeten worden, of speel je tijdens de dag of nacht. De conventionele modellen van biljart lampen hebben 2-3 ronde-vormige lampen, en zijn gemaakt van verschillende materialen zoals smeedijzer, messing, gebeitst hout, getint glas, enzovoort. Hedendaagse of moderne lampjes branden in onconventionele kleuren en hebben scherpe uiterlijk en strakke lijnen.
Biljartbal Rekken: Dit kan worden gemaakt van plastic of hout. Ten opzichte van plastic, hout is sterker en een beetje duurder, waardoor ook de langere levensduur. Biljartbal rekken zijn over het algemeen driehoekig voor zowel 9-ball en 15 balspelen, en ook zijn ruitvormig voor 9 balspelen.
Afdekkingen voor biljarttafels: Dit is een van de meest belangrijke accessoires te kopen voor uw pooltafel. Dekt de bescherming van de pooltafel tegen morsen, vuil, stof, en zo verder, als de tafel niet wordt gebruikt. Ze zijn meestal gemaakt van leder, vinyl met hun hoeken gewogen te houden de tafel stevig deksel op.

No comments:

Post a Comment