Friday 7 October 2011

Soorten rookmelders

Een van de meest belangrijke installaties in gebouwen voor veiligheid tegen brand is de rookmelder. Verschillende soorten rookmelders werd op grote schaal beschikbaar in de Verenigde Staten sinds de jaren 1970. Ooit waren ze algemeen beschikbaar zijn, daalden de prijzen en hun verkoop ook snel toe. In 1991, bijna 88% van de huizen in de VS hadden rookmelders of alarminstallaties. Sindsdien is het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg naar gerelateerde ongevallen vuur hebben met de helft gedaald.
Wat zijn rookmelders?
Rookmelders zijn self-contained apparaten die brand of rook kan detecteren en zetten een alarm voor de bewoners van een gebouw om zijn gebouwen te evacueren. Rookmelders detecteren brand in een vroeg stadium. Dit geeft mensen genoeg tijd om het gebouw dat in brand te verlaten. Vandaar, het installeren van rookmelders helpt slachtoffers reduceren tot een grote mate en zorgt voor brandveiligheid. Rookmelders, die ook bekend staan ​​als rookmelders zijn meestal ingesloten in een cirkelvormige schijf zoals plastic behuizing en zijn voorzien aan het plafond. Mag echter de vorm variëren naar gelang van het merk en het bedrijf.
Soorten rookmelders
Er zijn hoofdzakelijk drie soorten rookmelders op de markt beschikbaar. Deze zijn:
Ionisatie rookmelders: Deze rookmelders zijn gevoelig voor kleine deeltjes van de rook veroorzaakt als gevolg van snelle vlammen, zoals olie of vet brand veroorzaakt in de keuken. Deze zijn gevoelig voor deeltjes die te klein zijn om te detecteren rook, en geeft een alarm veel voordat de rook wordt te dik. Ze zijn echter minder gevoelig voor traag en smeulende branden met veel rook voordat de vlammen worden veroorzaakt. Dit zijn de meest beschikbare rookmelders en zijn ook goedkoop. Echter, ze zijn heel gevoelig voor verrekening vals alarm.
Optische rookmelder Alarmen: Deze alarmen zijn duurder dat de ionisatie rookmelders. Echter, het voordeel dat deze alarmen hebben over de ionisatie alarmen is dat deze minder gevoelig zijn voor het versturen van valse alarmen. Ze reageren niet op stoom of kookdampen geproduceerd in de keuken en stoom in de badkamer. Ze zijn effectief in het detecteren van rook deeltjes geproduceerd door langzame, smeulende brand, die veroorzaakt kan worden om als gevolg van verbranding van schuim gevulde kussens of PVC bedrading isolatie. Echter, optische alarmen zijn langzamer in het opsporen van snelle vlammen.
Gecombineerd rookmelders: zoals de naam al doet vermoeden, rookmelders gebruik van de technologie van zowel de ionisatie evenals optische rookmelders. Hence, kan ze detecteren een snelle-Fläming evenals een langzame, smeulend vuur.
Aanvullende functies
Om te voorkomen dat de rook alarmen van verrekening valse alarmen, bepaalde modellen hebben een bepaling van 'zwijgen' door te drukken op een knop. Zodra deze knop wordt ingedrukt, is er een soort van indicatie als een klein rood licht glooiend laten de gebruiker weten dat het in het 'stille modus'. Echter, zodra er dikke rook door brand, deze alarmen komen hun stille modus en het alarm afgaat hardop.
Wat rook alarmen zodanig onderling verbonden zijn dat de rook gedetecteerd door een rookmelder in een ruimte de anderen geïnstalleerd in andere delen van het huis activeert. Er zijn rookmelders voor mensen met speciale behoeften. Bijvoorbeeld, voor mensen met gehoorproblemen, zijn er alarmen met zwaailichten die ooit knipperen ze rook detecteren.
Power voor de rookmelders
Rookmelders kunnen worden uitgevoerd op batterijen, elektriciteit of door een combinatie van beide. De batterijen moeten worden vervangen elk jaar. Er zijn echter rookmelders die komen met batterijen die kan duren voor bijna 10 jaar. Hoewel deze zijn duurder dan de anderen die draaien op gewone batterijen, kunnen ze besparen de kosten en moeite van het vervangen van de batterijen per jaar. Hoewel een netvoeding alarm elimineert het gebruik van batterijen, is het belangrijk om een ​​die een vermogen heeft een back-up, zodat u op de hoogte van de fire, zelfs wanneer er een stroomstoring te installeren. Krijgt ook een vakman om deze alarmen te passen.
Rookmelders zijn een belangrijk onderdeel van binnenlandse veiligheid systemen.Er zijn een groot aantal verschillende soorten rookmelders om uit te kiezen. Welke moeten worden geïnstalleerd, hangt af van de soort brand die het meest waarschijnlijk in de verschillende kamers van een woning of bedrijf. Het installeren van de juiste type rookmelder is erg belangrijk. Maar wat is het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de rookmelders altijd in goede conditie.

No comments:

Post a Comment